top of page

 

Els professionals de la publicitat disposen de diferents models clàssics de creació, anomenats gèneres publicitaris, amb els que potencien la seva idea perquè sigui més original, cridanera o més comprensible per al consumidor.

 

Entre els models més destacats i representatius trobem:

 

  • Problema-Solució:  Per solucionar un problema, primer cal detectar que aquest existeix i després realitzar els anuncis basats en aquest problema.  

 

       Es pot deixar el problema sense solucionar per veure els efectes negatius que produeix si no l’utilitzes. O també el                    producte que no resol el problema però que ajuda a fer-ho més suportable.

       Exemple: L'espot d'uns caramels on el protagonista es queda sense veu i no pot seguir animant el seu equip, llavors es            pren un caramel i li millora la ronquera i així pot continuar amb l’animació.

 

  • Demostració: Ensenyen al consumidor d'una manera clara les característiques, avantatges, beneficis i funcionament del producte.

       Exemple : L’absorbència de les compreses Evax Ultra o de la "baieta Villeda".

 

  • La comparació: Per utilitzar aquest gènere, cal tenir molta seguretat en el benefici del producte perquè quan el consumidor faci la comparació, canviï a favor del nostre producte, sobretot si aquesta és de valor econòmic. A Espanya només es permet la comparació d'una marca amb la generalitat del seu  mercat  o  quan  recolzi  en  característiques essencials  i  demostrables del producte comparat.

      Exemple: Suc de taronja Don Simón comparant amb altres perquè té més suc natural. O Balay "Què rentadores ofereix           més garantia? ...... "Balay, cinc anys".

 

  • Presentador:  Consisteix en la figura d’un presentador (conegut o no) elogiant les virtuts del producte. És primordial trobar la idea, la persona i el text adequat per què l’espot tingui força.

      Exemple: Constantino Romero “Lo Monaco”

 

  • Testimonial: Són també persones famoses però que a diferència del gènere anterior, són coneixedores de la matèria o conegudes pel públic per la seva professió, que recomanen el producte al mateix temps que li donen credibilitat perquè han de parlar com si fossin realment usuaris del producte.

      Exemple: Sofia Loren a "Pastas Gallo"

 

  • Trossos de vida: Reprodueixen amb la fidelitat més gran possible situacions de la vida real i quotidiana, d'una manera espontània, entranyable i alegre, en què s'usa el producte.

      Exemple:  Espot de  Paco Rabanne, on un noi  tornava a  casa de matinada després de passar-ho bé tota la nit. "Fer-ho           inoblidable és cosa teva".

 

  • Trossos de cinema: Són parts de pel·lícules convertides en espot on el producte ha d'aparèixer de manera natural.

       Exemple: L’anunci de la marca Levis, on ens presenten un tros de pel·lícula del famós Bruce Lee on un clon seu lluita en          texans.

 

  • Dibuixos Animats: Aquest gènere ven poc, s'usen més els que es combina la imatge real amb el dibuix animat per explicar alguna cosa del producte que només amb la imatge real no es podria fer.

      Exemple: El conill “Duracel, la vaca de “Milka”, “La Lechera”, el xai de “Norit”.

 

  • Súper espectacle: Gènere que destaca el mai vist, un factor de notorietat i prestigi. Reafirma, si ja el té, en una marca el seu lideratge.

      Exemple: Un cotxe Renault emergint damunt d'un submarí, enlairant d'un portaavions...

  • Facebook Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • SoundCloud Clean Grey

© 2023 by Effection, Music For Media. Proudly created with Wix.com

bottom of page