La publicitat audiovisual
Creació de la meva campanya publicitària
L‘estil publicitari és la forma de presentació del missatge publicitari. Hi ha diferents estils per expressar els conceptes o les idees creatives i aquests són un valor afegit i diferencial a la idea creativa. Veurem alguns d'ells:
-
Informatiu-Educatiu: Utilitzat per explicar de forma senzilla, aspectes del producte, els seus components, les seves formes d'ús ...
Exemple: Anunci de tarifes de mòbil.
-
Emoció: Exposa comportaments afectius i emotius amb els quals el públic tendeix a identificar-se.
Exemple: “El Almendro” amb el nadal…”Vuelve, a casa vuelve por Navidad...”
-
Regressiu: Ens porta a moments feliços i nostàlgics del passat, infància, joventut, llocs...
Exemple: "Sabó Heno de Pravia", Records de la infantesa, l'aroma de la llar.
-
Música: Es fan servir quan hi ha coses que no es poden transmetre millor, com una sensació, un estat d'ànim... És un dels més complets i eficaços. És l'idioma dels joves i el millor per captar la seva atenció.Pot ser una música original composta per a la campanya, una música ja existent i adaptada per a la campanya o cover (versions de cançons conegudes). Després moltes d'aquestes cançons es converteixen en súper vendes.
Exemple: "Del pita pita del” - de la marca COCA COLA.
-
Ansietat visual: És l'estil propi dels videoclips, amb un muntatge accelerat d'imatges al ritme de la música on ens costa seguir amb la vista i captar el seu contingut.
Exemple: Anunci Tuenti Mòbil 2013: La teva vida es mesura en Gigues.
-
Humor: Crea al públic una actitud relaxada i oberta perescoltar i acceptar el missatge. L'humor com la música s'han de combinar amb un altre gènere perquè tingui efecte. És bàsic que l'humor sigui digne, ja que la vulgaritat destrueix qualsevol marca.
Exemple: Espot de la campanya d'Abonaments del Sevilla FC on un aficionat imita al jugador Jesús Navas.
-
Fantasia: Són situacions o fets fantàstics i irreals que criden l'atenció del receptor.
Exemple: Anunci de TV de la Loteria de Nadal 2010 de contes.
-
Por-Terror-Escàndol: S'utilitza quan es vol al·ludir a situacions catastròfiques, accidents, malalties... Molt usat en campanyes de trànsit o contra el consum de drogues o tabac.
Exemple: Campanya DGT cinturó - març 2013.
-
Teasers o Suspens diferit: Funciona com a avançament d'una campanya oferint només informació fragmentada. Són anuncis enigmàtics en els quals es llança un missatge intrigant sense desvetllar la identitat de l’anunciant ni el producte promocionat perquè generi la curiositat i l’expectació en els usuaris. Després en anuncis posteriors es resol l’enigma i es completa el missatge.
Exemple: Campanya "JASP" de Renault Clio (Jóvenes aunque sobradamente preparados).
-
Seriada: Quan la publicitat es contempla com si fossin capítols mantenint els mateixos personatges o situacions durant un temps.
Exemple: L'home “calvo” de la Loteria de Nadal.
-
Erotisme: Té un alt poder de convocatòria entre determinats grups de consumidors. Molt rellevant en campanyes de perfums o roba interior.
Exemple: Anunci de Blanca Suárez per a la marca Intimissimi.